logo-athene-consult 

 

 Athene Consult

Dries Van Nieuwenhuyse

 

        Performance Management Coach and Decision-Making Facilitator

 

 

Books

 

steenuil

Planned Release Date August 2023 

The Little Owl 

Population Dynamics, Behavior and Management of Athene Noctua 

Second Edition 

Dries Van Nieuwenhuyse, Ronald van Harxen, David H. Johnson 

Illustrated by Joris De Raedt 

The basic biology of owls is poorly understood compared to that of other bird species. The Little Owl, Athene noctua, is one of the best models for biological and conservation research. Though widespread across Europe, Asia and North Africa, populations of the Little Owl are now in decline, making studies of its behavior and ecology all the more important. This extensively revised and updated second edition features substantial new long-term data on population dynamics, behavioral observations and breeding biology of the Little Owl. The authors discuss its wide-ranging ecology, genetics, subspecies and population status by country. In addition, they outline a research strategy and monitoring program. Exceptional illustrations of all 14 subspecies cover embryonic and chick development, feather growth and molt, including high-quality drawings presenting concrete management suggestions. Whilst being an invaluable resource for academic researchers, its accessible and straightforward style will also appeal to amateur ornithologists and enthusiasts. 

 

Please keep me updated

ORDER HERE

 

front

 

Fact-Based Decision Making 

 

Wat is goede besluitvorming?

Waarom doet fact-based decision making er echt toe?
Hoe maak je betere, onderbouwde keuzes?

In tijden waarin fake news hoogtij viert, is gefundeerde besluitvorming moeilijker en tegelijk noodzakelijker dan ooit. Die tendens zal in de toekomst alleen toenemen. Willen we onzekerheid vermijden, dan moeten we prioriteiten stellen en de koers van de feiten kiezen.

Fact-Based Decision Making biedt een routeplan naar maturiteit in besluitvorming. Dit boek steunt op een grootschalig onderzoek bij 550 ondernemingen en drie decennia praktische ervaring. Het bundelt en actualiseert de voornaamste technische en managementconcepten van verandermanagement en zelfredzaamheid in fact-based decision making op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Recente technologieën, architecturen en bijhorende skills komen aan bod. Je krijgt een helder overzicht van de discipline en een scherpe blik op de uitdagingen en kansen. Zo maak je doordachte keuzes op lange termijn.

Dries Van Nieuwenhuyse is researcher fact-based decision making, HOGENT, programmadirecteur Corporate Performance Management, EHSAL Management School en freelance Performance Management adviseur

"Geholpen door de aangereikte inzichten en handvatten in dit boek kan een organisatie op een doordachte manier gepast evolueren naar een haalbaar en hoger niveau van besluitvorming en opvolging. Zo kom je als organisatie beslagen op het verraderlijk gladde ijs in een wereld die steeds complexer wordt. Fact-Based Decision Making is daarbij een zeer handige gebruiksaanwijzing die ultiem kan leiden tot betere beslissingen." 

Alexander De Croo

Eerste Minister

49.99 € - Inclusief verzendingskosten

bestel hier

 strategisch management newa

Strategisch Performance Management: Hoe beginnen we daar nu aan?

Zowat alle handboeken Strategisch Management zien strategie als een bewust proces van idee tot plan tot realisatie en (bij)sturing. Dit laat vermoeden dat het maken van een schitterend plan en dito ontwerp, de sleutel tot wederkerend succes is. Maar is dat wel zo? Wordt het handvol ondernemingen dat steeds als voorbeeld hiervan geciteerd wordt, niet te veel pas aangehaald wanneer ze reeds succes hebben en vervolgens beter plannen en zich organiseren om herhaaldelijk succes te boeken. Zijn bedrijven succesvol omwille van hun strategie of vinden we de strategie van succesvolle bedrijven per definitie goed, omdat ze goede resultaten oplevert? Wat is hier nu oorzaak en wat is het gevolg? En in welke mate kan Performance Management hierin dan een daadwerkelijke onderscheidende capaciteit zijn?

40 € - Inclusief verzendingskosten

bestel hier

 systemisch performance 1

Systemisch Performance Management

De laatste jaren wilden bedrijven zichzelf naar het hoogste niveau tillen met louter technische oplossingen. Nochtans zijn goed ontwikkelde technische systemen slechts een begin: de menselijke factor maakt het verschil tussen falen en lukken. Daarom biedt Systemisch Performance Management handvatten voor een fundamenteel nieuwe manier van werken. Het boek bespreekt en analyseert ook de minder tastbare, maar cruciale bouwstenen van succesvol Performance Management. Voor managers die meer willen dan een leuke Performance Management-software implementeren.

25 € - Inclusief verzendingskosten

bestel hier

 best practices in performance 1

Best Practices in Performance Management

Slagen we er wel in om onze business te ondersteunen bij het nemen van cruciale beleidsbeslissingen? Geven we wel de juiste antwoorden op de belangrijkste beleidsvragen? Zijn onze Performance Management-projecten er wel in geslaagd om de hoge verwachtingen op het vlak van kwantitatieve beleidsondersteuning in te lossen? Best Practices in Performance Management biedt aan de hand van heel wat spraakmakende voorbeelden en casestudy’s een boeiend overzicht van de uitdagingen, de creatieve oplossingen en de effectieve implementaties van Performance Management. En uit de praktijk blijkt dat ze echt het verschil gemaakt hebben.

20 € - Inclusief verzendingskosten

bestel hier

 performance management 1

Performance Management

 

Wordt uw bedrijf ook bedolven onder een vloedgolf van data? Bent u op zoek naar een efficiëntere manier om uw bedrijfsstrategie om te zetten in de praktijk? Heeft uw bedrijf een gebrek aan operationele verklaringen voor financiële resultaten? Dan heeft uw organisatie duidelijk nood aan een kwantitatieve beleidsondersteuning. Dit boek geeft inzicht in de samenhang van methoden om, op basis van bedrijfs- en marktgegevens, tot proactieve inzichten te komen bij de realisatie van de bedrijfsstrategie. De fundamenten van Performance Management komt u hier te weten.

20 € - Inclusief verzendingskosten

bestel hier